Merkele apmeklē Turciju; viesosies bēgļu nometnē

© AP

Vācijas kanclere Angela Merkele un augstākie Eiropas Savienības (ES) pārstāvji ieradušies Turcijā, lai sekmētu ES un Turcijas vienošanos par imigrantu plūsmas ierobežošanu, informē BBC.

Merkeles vizīte Turcijā notiek pēc šaubām par ES un Turcijas vienošanās likumisko spēku. Tā paredz, ka imigranti, kuri nevar pretendēt uz patvērumu meklētāja statusu Grieķijā, tiek deportēti uz Turciju.

Cilvēktiesību apvienības uzskata, ka Turcija nav droša vieta, kur pārvietot cilvēkus. Savukārt Turcijas pārstāvji brīdinājuši, ka sadarbība ar ES nenotiks, ja nepanāks bezvīzu režīmu starp ES un Turciju, kas ļautu Turcijas pilsoņiem iebraukt ES.

Plānots, ka Merkele apmeklēs bēgļu nometni netālu no Sīrijas robežas. Tāpat uz vizīti Turcijā dodas Eiropas pPdomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas viceprezidents Frans Timmermans.

Pasaulē

Krievijas propagandisti regulāri izplata pastāstiņus, kā Putins “opjatj vseh obhitril” (atkal visus apmānīja), un parasti tas notiek īsi pirms kārtējās hrestomātiskās Kremļa izgāšanās. Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons bez plātīšanās turpina sistemātiski apspēlēt visus savus, Francijas, vienotās Eiropas un NATO, kā arī Ukrainas atbalsta pretiniekus.

Svarīgākais