Dānijas ārlietu ministrs apšauba iespēju ieviest obligātās bēgļu kvotas

© Scanpix

Eiropas Savienībā (ES) varētu rasties problēmas rast vienprātību, lai ieviestu obligātās bēgļu kvotas, šodien Rīgā žurnālistiem norādīja Dānijas ārlietu ministrs Kristians Jensens.

Vaicāts par iespēju, ka tiek ieviestas obligātās bēgļu kvotas, ministrs norādīja, ka Dānija jau tagad uzņēmusi ievērojamu patvēruma meklētāju skaitu un arī nākotnē neplāno mainīt savu nostāju šajā jautājumā, sniedzot atbalstu cilvēkiem, kuriem tas ir nepieciešams.

Viņš gan pauda šaubas, vai ES izdosies panākt vienprātību saistībā ar obligātajām bēgļu kvotām. Ministrs arī veltīja atzinīgus vārdus tam, ko ES līdz šim šajā jomā jau ir darījusi, tostarp panākot vienošanos ar Turciju, kas palīdzējis samazināt nedrošo cilvēku ceļu uz ES.

Jensens norādīja, ka tas ir ļoti efektīvs solis, taču vienlaikus izteica aicinājumu visām ES valstīm arī turpmāk izrādīt solidaritāti, jo tikai šādā veidā esot iespējams novērst krīzi.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija (EK) šomēnes paziņoja par plāniem pārskatīt ES patvēruma noteikumus, lai godīgāk pārdalītu atbildību par nelegālo imigrantu sadali bloka dalībvalstu vidū. Tostarp EK piedāvāja ideju par obligātajām kvotām.

Pasaulē

Libānā uzsprāgst tūkstoši peidžeru un arī citas jauno tehnoloģiju ierīces – tās sākumā vibrē, tad dūmo, pēc tam aizdegas un uzsprāgst. Pasaule ir dziļā neizpratnē, kas īsti notiek, cilvēki ar aizdomām skatās uz saviem mobilajiem tālruņiem, datoriem, planšetēm.

Svarīgākais