Britu miljardiera dēlu tiesās par, iespējams, pazudušās latvietes Agneses nolaupīšanu

© Daily mail

Pirms vairāk nekā gada pazudušās latvietes Agneses Kļaviņas pazušanā šobrīd tiek vainots ļoti bagāta britu miljonāra dēls un viņa ne mazāk bagātais draugs. Pret abiem britiem šobrīd ir sākta kriminālvajāšana, ziņo dailymail.co.uk

Kā jau ziņots, 2014. gada 6. septembrī Spānijas pilsētā Marbellā pēc naktskluba "Aqwa mist" apmeklējuma pazuda 30 gadīgā Agnese Kļaviņa. Gan Spānijas, gan Anglijas izmeklētāji rūpīgi iesaistījušies meitenes meklēšanā un mīklainās pazušanas atšķetināšanā un nu izkristalizējušies pirmie aizdomās turamie – divi ļoti bagāti briti.

Spānijas tiesa uzsākusi kriminālvajāšanu pret diviem bagātiem britiem, kuri ir galvenie aizdomas turamie jaunās sievietes nolaupīšanā, nogalināšanā un viņas līķa iemešanā jūrā. Lai gan sievietes līķis joprojām nav atrasts, šādu paziņojumu, ka meitenes mirstīgās atliekas, visticamāk, atrodas jūrā, paudis prokurors.

Abu apsūdzēto britu advokāti gan pauž, ka viņu klienti ir nevainīgi.

Aizdomas uz abiem vīriešiem kritušas pēc tam, kad izmeklētāju rīcībā nonākusi informācija, ka Agnese vakaru pirms pazušanas pavadījusi abu bagātnieku sabiedrībā, kā arī klubu pametusi ar viņiem.  Abi bagātnieki, Veslījs Capers un Kreigs Porters tiesas priekšā negribīgi atzinuši – klubu meitene pametusi ar viņiem un viņi to nogādājuši mājās savā mersedesā. Tomēr, izmeklēšana apliecina, ka Agneses dzīvoklis ir neskarts un mājās meitene nav bijusi, kā arī kriminālie psihologi pēc kluba apsardzes kameru video ieraksta aplūkošanas paziņojuši – spriežot pēc meitenes sejas izteiksmes, klubu viņa nav pametusi labprātīgi. Tā pat aizdomīgais aspekts šajā lietā ir tas, ka kluba apsargs, kurš jau šobrīd ir arestēts, melojis izmeklētājiem par pazudušo meiteni, kā arī sākotnēji ne V. Capers, nē K. Porters neesot labprātīgi sadarbojušies ar policistiem.

Ja abus vīriešus atzīs par vainīgiem, viņiem draudēs 15 gadus ilgs cietumsods