Pāvests no Lesbas salas uz Itāliju iecerējis pārvest desmit bēgļus

© scanpix

Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, pāvests Francisks sestdien ieradies Grieķijai piederošajā Lesbas salā, lai tiktos ar tur esošajiem bēgļiem.

Šāda rīcība vērtējama kā izaicinājuma mešana pretrunīgi vērtētajam Eiropas Savienības (ES) un Turcijas noslēgtajam līgumam par nelegālās imigrācijas apturēšanu. Pāvestu pavada grieķu pareizticīgās baznīcas patriarhs, Grieķijas baznīcas galva un Grieķijas premjerministrs Alekss Ciprs.

Romas katoļu baznīcas galva dosies uz Morijas nelegālo imigrantu šķirošanas centru, kurā izmitināti aptuveni 3000 cilvēku un lai gan, organizācija “Amnesty International" aicinājusi pāvestu savas vizītes laikā vērsties pret ES un Ankaras vienošanos, kas paredz nelegālo imigrantu nosūtīšanu atpakaļ uz Turciju, Vatikāna pārstāvis paziņojis, ka pāvesta Franciska vizīte ir humāna, nevis politiska.

Tāpat norādīts, ka pāvests Francisks iecerējis atgriezties Itālijā, ņemot līdzi desmit patvēruma meklētājus no Lesbas salas.

Pasaulē

Libānā uzsprāgst tūkstoši peidžeru un arī citas jauno tehnoloģiju ierīces – tās sākumā vibrē, tad dūmo, pēc tam aizdegas un uzsprāgst. Pasaule ir dziļā neizpratnē, kas īsti notiek, cilvēki ar aizdomām skatās uz saviem mobilajiem tālruņiem, datoriem, planšetēm.

Svarīgākais