Baltijas valstu ministri spriedīs par reģiona enerģētikas tirgus attīstību

© F64

Šodien ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), Lietuvas enerģētikas ministrs Roks Masiulis un Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Kristens Mihals tiksies Rīgā, lai pārrunātu Baltijas enerģijas tirgus attīstības jautājumus un turpmākos soļus Baltijas reģiona energoapgādes drošuma paaugstināšanai.

Ekonomikas ministrijā aģentūru LETA informēja, ka tikšanās laikā ministri pārrunās aktuālos jautājumus saistībā ar Baltijas valstu sadarbību enerģētikas jomā kopš deklarācijas par sadarbību enerģijas piegāžu drošuma paaugstināšanai parakstīšanas.

Ministri plāno pārrunāt arī reģionālās sadarbības un gāzes tirgus attīstības jautājumus, kā arī sadarbību elektroenerģijas tirgus attīstībā.

Ilgtspējīga un pieejama energoapgāde arvien ir nozīmīgs jautājums visām trim Baltijas valstīm, tādēļ ir svarīgi turpināt strādāt pie kopīgiem mērķiem enerģētikas nozarē.

Tāpat Baltijas valstīm ir svarīgi panākt savu enerģijas tirgu pilnīgu integrāciju Eiropas enerģijas tirgū, lai sasniegtu ES mērķi - vienota un efektīvi funkcionējoša ES enerģijas tirgus izveidi.

2015.gada 14.janvārī trīs Baltijas valstu enerģētikas ministri Rīgā parakstīja deklarāciju par Baltijas valstu sadarbību enerģijas piegāžu drošuma paaugstināšanai. Parakstot kopīgu deklarāciju, Baltijas valstis apņēmās stiprināt reģionālo sadarbību enerģētikas jomā, kopīgi strādājot pie enerģijas resursu piegāžu avotu dažādošanas un līdz ar to enerģētiskās drošuma paaugstināšanas reģionā.