Beļģijas prokuratūra: Aizturētais atzinis, ka piedalījies teroraktā Briseles lidostā

© youtube.com

Beļģijas prokuratūra šodien paziņojusi, ka viens no vakar Beļģijā aizturētajiem vīriešiem atzinis, ka ir vīrietis, kas piedalījies terorakta realizēšanā Briseles lidostā.

"Associated press" informē, ka savu vainu atzinis vīrietis, kurš novērošanu kameru attēlos redzams ar cepuri galvā. Kā zināms, tad viņš kopā ar vēl diviem vīrieši bija plānojis uzspridzināties Briseles lidostā, taču bija vienīgais, kurš to neizdarīja un aizbēga.

Jau iepriekš izskanējusi informācija, ka šis vīrietis varētu būt Muhameds Abrini, tomēr šī informācija pagaidām nav apstiprināta. Tāpat zināms, ka visus četrus aizturētos Beļģijā apsūdz "teroristiskās slepkavībās". 

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais