Turpinās migrantu pārvietošana no Grieķijas uz Turciju

© BBC

Atpakaļ no Grieķijas salām uz Turciju nosūtīta otrā grupa patvēruma meklētāju, kas ir daļa no Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanās, lai samazinātu bēgļu skaitu Eiropā, vēsta BBC.

Trīs migranti, kuri protestēja pret pārvietošanu, no kuģa ienira  ūdenī, lai apturētu pasažieru kuģa kustību, uz kura klāja bija 45 pakistāņi. Krasta apsardze migrantus izcēla no ūdens.

Aptuveni 200 pakistāņu migrantus no Grieķijas salām deportēja pirmdien, taču deportācijas uz laiku tika pārtrauktas, pieaugušo patvēruma pieteikumu dēļ.

ES un Turcijas vienošanās paredz, ka migrantus, kuri Grieķijā nonākuši nelegāli kopš šī gada 20. marta, nosūta atpakaļ uz Turciju, ja viņi nav pieteikušies patvēruma meklētāja statusam vai viņiem tas ir noraidīts. Un par katru deportētu migrantu, ES pieņem bēgli, kurš oficiāli pieteicies šim statusam.

Pasaulē

Pēc iedzīvotāju domām, anonīmas vēstules ir radījušas “indes bedri” kādā ciematā Anglijā, Austrumjorkšīrā. Tie, kas saņem "indīgo" pastu, saka, ka pēdējos divus gadus ir bijuši "terorizēti" caur pastkastēm, raksta “BBC”.

Svarīgākais