Gruzijas prezidents Saakašvili apmeklējis bojāgājušā kamaniņu sportista Kumaritašvili bēres

Šodien Gruzijā notika bojāgājušā kamaniņu braucēja Nodara Kumaritašvili bēres, kuras ar savu klātbūtni pagodināja arī valsts prezidents Mihails Saakašvili.

Kumaritašvili bēres apmeklēja vairāki simti cilvēku. Mirušais sportists tika apglabāts netālu no baznīcas viņa dzimtajā pilsētā Bakuriani.

Kumaritašvili bēres apmeklēja ne tikai Saakašvili ar kundzi, bet arī vairāki Gruzijas valdības pārstāvji, tostarp kultūras ministrs un Gruzijas parlamenta vadītājs Davids Bakradze, kā arī citi deputāti.

Tāpat bērēs pulcējās sportista tuvinieki, draugi, kolēģi, vienkārši kamaniņu sporta līdzjutēji un Kumaritašvili talanta pielūdzēji.

"Tā ir liela sāpe un traģēdija ne tikai Nodara ģimenei, bet arī visai Gruzijas nācijai," bēru ceremonijas laikā teica Gruzijas ārlietu ministra vietniece Nino Kalandadze. "Jau kopš pirmās dienas, kad mira Kumaritašvili, ārlietu ministrija ir saņēmusi daudzas vēstules ar līdzjūtības tekstiem."

Kā ziņots, Kumaritašvili mira pēc piedzīvotā kritiena Vankūveras olimpisko spēļu kamaniņu sporta treniņbraucienu laikā.

Kumaritašvili piedzīvoja kritienu pēdējā, 270 grādu virāžā, kurā sportistu ātrums mēdz sasniegt 140 kilometru stundā lielu ātrumu.

Kā pastāstīja aculiecinieki, Kumaritašvili lielā ātrumā izlidoja ārā no ātrās Vistleras trases un ietriecās vienā no trases konstrukcijām. Sportists nekavējoties zaudēja samaņu.

Negadījuma vietā uzreiz ieradās mediķi, kas veica Kumaritašvili atdzīvināšanu, bet pēc tam gruzīnu kamaniņu braucējs tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstu cīņa par viņa dzīvību bija neveiksmīga.

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) un Vankūveras spēļu organizatori iepriekš oficiālā paziņojumā presei norādīja, ka Kumaritašvili kritienā vainojama paša sportista kļūda.

Neraugoties uz to, pēc gruzīnu kamaniņu braucēja nāves tika veikti vairāki drošības pasākumi, un starti vīriešiem, sievietēm un divniekiem tika pārcelti uz zemākām starta vietām nekā ierasts.