Grieķijas valdība apturējusi migrantu deportāciju no Grieķijas atpakaļ uz Turciju

© Scanpix

Grieķijas valdība otrdien, 5.aprīlī, negaidīti apturējusi migrantu deportāciju no Grieķijas atpakaļ uz Turciju, ziņo BBC.

Šāds lēmums pieņemts tikai dienu pēc tam, kad pirmā laiva ar 202 cilvēkiem devusies ceļā uz Turciju.

Nosūtīšana atpakaļ šonedēļ paredzēta vēl simtiem migrantu, taču valstī turpina ierasties simtiem jaunu patvēruma meklētāju. Tikai pirmdien Grieķijā ieradušies vēl 220 migrantu.

Kā jau ziņots,"Frontex" apkopoti dati liecina- 2015.gada laikā Eiropas valstu robežas nelegāli šķērsojuši aptuveni 1.8 miljoni cilvēku, ziņo REUTERS. "Frontex" norāda, ka konkrētie dati parāda satraucošu tendenci- aptuveni gada laikā Eiropas valstu robežu šķērsojuši aptuveni 6 reizes vairāk cilvēku nekā 2014.gadā.

Pēc datiem iespējams secināt, ka visvairāk nelegālo robežšķersotāju nāk no Sīrijas un Afganistānas. Interesanti, ka liela daļa šo cilvēku pieķerti nelegāli šķērsojot robežu pirmo reizi. Daudzi no viņiem devušies uz Turciju, vai kādām no Grieķijas salām.

Pasaulē

Pēc iedzīvotāju domām, anonīmas vēstules ir radījušas “indes bedri” kādā ciematā Anglijā, Austrumjorkšīrā. Tie, kas saņem "indīgo" pastu, saka, ka pēdējos divus gadus ir bijuši "terorizēti" caur pastkastēm, raksta “BBC”.

Svarīgākais