Zviedrijā sniegs sagrauj sporta haļļu, trušu izstādes un cūku kūts jumtus

Zviedrijā no sniega nastas pēdēja diennaktī sabrukuši vairāki sabiedrisko ēku jumti, tostarp tenisa hallē, kurā notika trušu izstāde, ziņo avīzes "Dagens Nyheter" portāls "dn.se".

Iebrūkot jumtam kādā tenisa hallē Nīčepingas pilsētā, cilvēki nav cietuši, taču jumts uzgāzies apmēram pusei trušu būru, kuri bija izlikti apskatei. Kā ziņo "dn.se", ap bojāto būvi pulcējās satraukti trušu īpašnieki, taču netika laisti iekšā, kamēr eksperti neapliecinās, ka pussabrukušā ēka ir droša.

Tenisa hallē jumta iebrukšanas brīdī atradušies vairāk nekā 1600 trušu un nav zināms, kas noticis ar dzīvniekiem, kuri atrodas zem iebrukušā jumta drupām. Sakarā ar tenisa halles nedrošo stāvokli, nenotikšot mēģinājumi šos dzīvniekus izglābt. Savukārt trušu būrus, kas palikuši halles neskartā daļā, centīsies izcelt, raksta zviedru portāls.

"Dn.se" ziņo, ka jumti no sniega nastas iebrukuši arī citviet Zviedrijā. Sagāzusies Venersborgas pilsētas jaunās arēnas jumta daļa, Falkenbergā sabrucis kādas rūpnieciskas ēkas jumts, bet Kungsbakā iegāzies sporta zāles jumts. Nevienā no incidentiem cilvēki nav cietuši.

Savukārt Jenčepingā iebrucis cūkkūts jums, kur atradušās 400 cūkas. Par to likteni nav ziņu, raksta portāls.

Zviedrijā šodien turpinās stiprs sniegs, liecina "dn.se" laika apstākļu ilustratīvā karte.

Juris Kaža Nozare.lv

Svarīgākais