NATO ģenerālis: Putins izveidojis spēcīgu armiju

© SCANPIX

NATO Eiropas spēku komandieris ģenerālis Filips Brīdlovs intervijā Igaunijas televīzijā norādījis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins izveidojis spēcīgu armiju.

"Putins izveidojis labu armiju. Vai neredzējāt šos spēkus Sīrijā, kur tie tika pārbaudīti. Tāpat viņš izveidojis tāla darbības rādiusa raķetes, kuras iespējams palaist no kuģiem un zemūdenēm. Viņš ir radījis iespēju demonstrēt savu spēku, un to arī izdarījis tādās vietās kā Krima un Donbass," norāda Brīdlovs. 

Ģenerālis arī informē, ka par spīti ekonomiskajām problēmām Krievijā, Putins pēdējo piecu gadu laikā investējis milzīgus līdzekļus armijas attīstībā. 

Tāpat Brīdlovs arī informē, ka NATO spēku izvietošana Austrumeiropā un Baltijas valstīs skaidri parāda alianses klātbūtni reģionā. "Ja Putins paskatās pāri robežai, viņš redz, ka tur ir NATO, nevis kāda individuāla valsts. Viņš saprot, ka šķersojot robežu saskarsies nevis ar atsevišķu valsti, bet gan aliansi."

Pasaulē

Krievijas zinātnieki sākuši izvairīties no piedalīšanās nozīmīgos pētījumos laikā, kad pret fiziķiem, kas iesaistīti hiperskaņas un ātrgaitas aerodinamikā, tiek vērstas represijas, laikrakstam “The Wall Street Journal” pastāstīja fiziķis Jaroslavs Kudrjavcevs.

Svarīgākais