Honkongā garāmgājējus aplej ar skābi

© Scanpix

Honkongas policija paziņojusi, ka tai izdevies uz karstām pēdām aizturēt ļaundari, kurš Mongkokas iepirkšanās rajonā ar skābi aplējis 11 garāmgājējus. Likumsargi gan norādījuši, ka šis incidents, visticamāk, nav saistīts ar vēl trim pēdējā gada laikā notikušiem gadījumiem, kad cilvēki aplieti ar skābi.

AP, atsaucoties uz Honkongas policijas pārstāvja Čao Jaofaja sacīto, vēsta, ka 28 gadus vecais vīrietis, kurš apcietināts netālu no notikuma vietas, mēģinājis uzšļākt skābi kādai sievietei un vīrietim, taču tā trāpījusi arī citiem cilvēkiem. Notikuma aculiecinieki stāstījuši, ka aizdomās turētais pirms tam strīdējies ar pāri - vietējie mediji vēsta, ka viņš vīrieti turējis aizdomās par romantiskiem sakariem ar savu sievu.

Honkongas policija paziņojusi, ka šim gadījumam, acīmredzot, nav nekādas saistības ar iepriekš notikušajiem uzbrukumiem, kuros izmantota skābe. Pagājušā gada decembrī vismaz 46 cilvēki tika ievainoti, kad uz vienas no Hongkokas ielām sašķīda no kādas augstceltnes izmestas divas skābes pudeles. Šā gada maijā un jūnijā līdzīgos uzbrukumos ievainoti vēl 50 cilvēki. Vietējās varasiestādes izsludinājušas 900 000 Honkongas dolāru (115 000 ASV dolāru) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert ļaundari, taču līdz šim neviens vēl nav apcietināts, vēsta AFP.

Svarīgākais