Francijas premjers: Eiropai nekavējoties jāpastiprina robežkontrole

© SCANPIX

Francijas premjerministrs Manuels Valss šodien paziņojis, ka Eiropai nekavējoties jāpastiprina robežkontrole uz tās ārējām robežām, informē britu raidsabiedrība BBC. Ar šādu paziņojumu Beļģijas politiķis nācis klajā pēc vakar notikušajiem teroraktiem Briselē.

Intervijā Francijas radio viņš norādījis: "Šobrīd ir steidzama nepieciešamība stiprināt Eiropas Savienības valstu ārējās robežas." Viņaprāt, jābūt ļoti modriem, lai Eiropā neiekļūtu liels skaits cilvēku ar viltotām pasēm. Kā zināms, tad jau iepriekš izskanējusi informācija, ka tā dēvētās "Islāma valsts" pārstāvji nozaguši ievērojamu skaitu Sīrijas pilsoņu pases.

Tikmēr Lielbritānijas parlamentā šodien notiek ārkārtas sanāksme, kurā britu politiķi spriež par to, kāda būs Lielbritānijas reakcija uz vakar notikušajiem teroraktiem. Līdz šim zināms, ka arī divi šīs valsts pilsoņi ievainoti teroraktā Beļģijas metro. 

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais