Beļģijas policija atklāj jaunu informāciju par vakar notikušā terorakta īstenotājiem

© SCANPIX

Ziņu aģentūra REUTERS atsaucoties uz Beļģijas RTBF raidsabiedrību informē, ka teroristi pašnāvnieki, kuri vakar uzspridzinājuši divus spridzekļus lidostā un paši gājuši bojā, bijuši brāļi, kas jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā.

Avoti Beļģijas policijā pastāstījuši, ka tie bijuši brāļi El Bakrauī. Zināms, ka brāļi Kalids un Brahims, izmantojot viltotus dokumentus, īrējuši mājokli Beļģijas galvaspilsētā Briselē. Aptuveni pirms nedēļas policijas reidu laikā šeit tika nogalināts bruņots uzbrucējs. Beļģijas mediju rīcībā nonākusi informācija, ka abi brāļi par krimināliem noziegumiem nonākuši policijas redzeslokā, taču tiek norādīts, ka šie ieraksti iepriekš nav bijuši saistīti ar terorismu. 

Pēc šobrīd pieejamās informācijas zināms, ka vakar notikušajos sprādzienos Briseles lidostā un metro stacijā gājuši bojā 34 cilvēki. Vēl vairāk nekā 200 guvuši dažāda veida ievainojumus. 

Beļģijas mediji informē, ka arī šodien valstī saglabāts augstākais trauksmes līmenis. Kā zināms, tad policija vakar izplatīja fotoattēlus, kuros redzama persona, kura piedalījusies šo teroraktu rīkošana. Joprojām turpinās viņa meklēšana.