Austrijā diennaktī vidēji reģistrē 11 seksuālos uzbrukumus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Jaunākie Austrijas iekšlietu ministrijas dati liecina, ka vidēji diennakts laikā Austrijā tiek reģistrēti 11 jauni seksuālas vardarbības gadījumi, ziņo "The Local".

Lai gan iepriekš šāda veida informācija noliegta, policija atklājusi, ka Jaungada pasākumu laikā vien reģistrēti 24 šādi gadījumi. Policijas pārstāvji arī norādījuši, ka šāda informācija līdz šim netika atklāta, lai sargātu upuru privātumu. Tāpat izrādās, ka šo informāciju lūguši neatklāt arī politiķi.

Janvārī Austrijā reģistrēti 343 seksuālās vardarbības gadījumi, kas nozīmē, ka diennakts laikā bijuši aptuveni 11 šāda veida vardarbības gadījumi. 

Kā norāda policija, tad aptuveni 51 % gadījumu seksuālas uzbrukumus veikuši Austrijas iedzīvotāji, savukārt 30% gadījumu šo noziegumu pastrādājuši patvēruma meklētāji. Vēl atsevišķos gadījumos seksuālus uzbrukumus izdarījuši ārvalstu pilsoņi, kuri nav bijuši patvēruma meklētāji.

Austrijas policija ir apņēmības pilna un sola samazināt šāda veida uzbrukumu skaitu. Šobrīd tiek plānots, ka pilsētās tiks uzstādītas papildus novērošanas iekārtas, tāpat tiks rīkotas lekcijas sievietēm par to, kā sevi pasargāt no šāda veida vardarbības.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais