Maķedonija atsakās ielaist valstī imigrantus no Grieķijas

© Scanpix

Maķedonija paziņojusi, ka vairs neielaidīs valstī imigrantus no Grieķijas, bloķējot Balkānu maršrutu, ziņo BBC.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Slovēnija aizliegusi migrantiem iekļūt valstī un šķērsot to. Horvātija un Serbija paziņojusi, ka rīkosies līdzīgi. Pašlaik uz Maķedonijas- Grieķijas robežas "iesprūduši" apmēram 13 tūkstoši imigrantu.

Eiropas Savienība un Turcija strādā pie plāna, lai samazinātu šo krīzi, kas ir lielākā kopš kopš Otrā pasaules kara. 

Turcija lūgusi palielināt palīdzību Turcijai par trim miljardiem eiro, kā arī līdz jūnijam nodrošināt Turcijas pilsoņiem bezvīzu režīmu ES

Plānots, ka visi migranti, kuri nonāk Grieķijā no Turcijas, tiktu nosūtīti atpakaļ.

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu nācis klajā ar plānu- Turcija varētu uzņemt atpakaļ visus nelegālos migrantus, kas ieradušies Grieķijas salās. Saskaņā vienošanos, ES izmitinātu vienu Sīrijas bēgli no nometnēm Turcijā apmaiņā pret katru sīrieti, kuru Turcija uzņemtu no Grieķijas.

Kā jau ziņots, lielākā nelegālo imigrantu daļa nevēlas palikt pirmajās Eiropas Savienības valstīs (piemēram, Grieķijā vai Itālijā), bet gan doties uz valstīm, kuras nodrošina dāsnas sociālās garantijas un pabalstus.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks izteicies, ka tikai 30% no visiem migrantiem ir Sīrijas kara bēgļi, jo pārējie ir ekonomiskie imigranti.

Svarīgākais