Ukrainas tiesa apturējusi Ukrainas prezidenta vēlēšanu rezultātu stāšanos spēkā

Ukrainas tiesa apturējusi Ukrainas prezidenta vēlēšanu rezultātu stāšanos spēkā līdz brīdim, kamēr izskatīs premjerministres Jūlijas Timošenko prasību par rezultātu anulēšanu.

"Ukrainas Augstākā administratīvā tiesa (..) apturējusi Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu par Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātu pasludināšanu un par Viktora Janukoviča ievēlēšanu par prezidentu, līdz lieta tiks izskatīta," teikts tiesas paziņojumā.

Kā ziņots, saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās uzvarējis līdz šim opozīcijā bijušās Reģionu partijas līderis Janukovičs, kurš Timošenko apsteidzis par 3,5 procentpunktiem jeb nepilniem 890 000 balsu.

Otrdien Timošenko iesniedza tiesā prasību par rezultātu anulēšanu, jo 7.februāra balsojuma iznākums esot panākts ar masveidīgu falsifikāciju palīdzību.

Neraugoties uz faktu, ka starptautiskie novērotāji vēlēšanas atzinuši par godīgām un demokrātiskām, Timošenko atsakās atzīt sava sāncenša uzvaru.

Janukovičs gatavojas prezidenta zvērestu nodot 25.februārī, taču tiesa norādīja, ka tās kompetencē nav izskatīt jautājumu par inaugurāciju un ka tā nevar lemt par ceremonijas apturēšanu.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ 29 nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais