Pie Maķedonijas robežas Grieķijā dzīvo aptuveni 8,5 tūkstoši bēgļu

Pie Maķedonijas robežas Grieķijā uzturas aptuveni 8,5 tūkstoši bēgļu, dzīvojot nometnē, kas paredzēta apmēram 1,5 tūkstošiem cilvēku, ziņo BBC.

Bēgļi dzīvojot ekstrēmos apstākļos- BBC novērojis, ka, piemēram, 10 cilvēku ģimenes mitinās teltīs, kas paredzētas 4 cilvēkiem, kā arīt to, ka bēgļi atsakās saņemt medicīnisko palīdzību, lai nezaudētu vietu rindā uz iekļūšanu Maķedonijā. 

Imigrantu Balkānu maršruts tikšot slēgts pēc tam, kad Austrija būs ielaidusi 2016.gadā plānotos 37 500 bēgļus, informējis Maķedonijas prezidents Ģorge Ivanovs. Vairākas Balkānu valstis jau uzcēlušas žogus un veic pasākumus, lai ierobežotu bēgļu plūsmu.

Kā jau ziņots, 29.februārī agresīvi noskaņotu bēgļu pūlis uz Maķedonijas robežas ar Grieķiju nojaucis daļu žoga un apmētājis policiju ar akmeņiem, lai iekļūtu Maķedonijā, ziņo BBC. Policijai nācies izmantot asaru gāzi. Apmēram 30 cilvēkiem pēc sadursmes bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Lielākā daļa nelegālo imigrantu dodas uz Grieķiju un Itāliju, lai tālāk nokļūtu uz tādām valstīm kā Lielbritānija, Vācija un Zviedrija, kur iespējams tikt pie sociālajām garantijām un lieliem pabalstiem. Eiropadomes prezidents Donalds Tusks atklājis, ka no visiem migrantiem tikai 30% bēg no kara- pārējie vienkārši devušies labākas dzīves meklējumos pasaulē.

Svarīgākais