Austrumukrainā ieradies Krievijas "humānās palīdzības" konvojs

© SCANPIX

Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētajā Austrumukrainas daļā iebraucis šogad pirmais Krievijas "humānās palīdzības" konvojs, kurā ir vairāk nekā 100 automašīnas, ziņo aģentūra TASS, atsaucoties uz Krievijas Ārkārtas situāciju ministriju.

"No Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas Donas glābšanas centra Rostovas apgabalā uz Krievijas - Ukrainas robežu izbrauca vairāk nekā 100 automašīnas," norādīts paziņojumā.

Ceļā kolonna sadalījusies divās daļās. Viena devusies uz robežkontroles punktu "Doņecka", bet otra - uz "Matvejeva Kurgānu".

Krievijas Ārkārtas situāciju ministriju paziņoja, ka visa krava ir izgājusi muitas kontroli "atbilstoši starptautiskajai likumdošanai".

Pēc tam vairāk nekā 100 automašīnas turpināja ceļu uz kravas izkraušanas punktiem Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

Ministrija uzsvēra, ka visas muitas procedūras robežkontroles punktos tika veiktas Ukrainas muitas un robežsardzes dienestu pārstāvju klātbūtnē.

Ukrainas robežsargi ir vairākkārt paziņojuši, ka viņiem ne reizi nav bijusi iespēja pārbaudīt "humānās palīdzības" konvojus.

Tas šogad ir pirmais Krievijas "humānās palīdzības" konvojus. Kopā tas ir jau četrdesmit devītais.

Oficiāli tiek ziņots, ka mašīnās tiek vesti produkti un mācību grāmatas, bet ir konstatēts, ka tajos ved munīciju, ieročus, degvielu un citas lietas. Atpakaļ automašīnās tiek izvesti Donbasā kritušo Krievijas karavīru līķi.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Svarīgākais