Vēstules atklāj pāvesta Jāņa Pāvila II ciešo draudzību ar amerikāņu filozofi

© bbc.com/ Photograph provided by Bill and Jadwiga Smith

Simtiem vēstuļu un fotogrāfiju atklājušas stāstu par to, ka pāvests Jānis Pāvils II aptuveni 30 gadus bijis "ciešās" attiecībās ar kādu precētu sievieti, ziņo raidsabiedrība BBC.

Vēstules, kas sūtītās Polijā dzimušai amerikāņu filozofei Annai Terēzai Timeņeckai gadiem ilgi glabātas Polijas Nacionālajā bibliotēkā. BBC ziņo, ka vēstules atklāj vēl līdz šīm nezināmu Jāņa Pāvila II personības pusi. Tās publicējot arī norādīts, ka pāvests nekādā veidā nav pārkāpis celibāta zvērestu.

Abu draudzība sākusies 1973.gadā, kad kad Timeņecka sazinājās ar Jāni Pāvilu II par grāmatu, kuru viņš bija sarakstījis. Pēc tam filozofe devās no ASV uz Poliju, lai satiktu viņu personīgi. Lai gan sākotnēji vēstules bijušas ļoti formālas ar laiku tās kļuvušas daudz draudzīgākas un intīmākas.

Šo 30 gadu laikā abi vairākkārt arī tikušies- gan divatā, gan pavadošo sekretāru klātbūtnē. Fotogrāfijas, kuras iepriekš nebija pieejamas plašākai apskatei atklāj, ka abi tikšanās laikā jūtas brīvi un nepiespiesti.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais