Mērdoks precēsies žurnālistu baznīcā

KĀZU GAIDĀS. Lai gan kopš saderināšanās izsludināšanas pagājis tikai mēnesis, Ruperts Mērdoks un Džerija Hola jau plāno kāzas © Scanpix

Mediju magnāta Ruperta Mērdoka un bijušās modeles Džerijas Holas laulību ceremonija notiks februāra nogalē vai, vēlākais, marta sākumā. Tas kļuvis skaidrs pēc tam, kad paziņots, ka 5. martā Sentbraidas baznīcā Londonā tiks organizēts laulībām veltīts dievkalpojums.

Briti Sentbraidas baznīcu bija ieraduši dēvēt par žurnālistu baznīcu, jo Flītstrītā, kur tā atrodas, savulaik bija arī visu lielāko avīžu redakcijas – likteņa ironija, ka tieši R. Mērdoks astoņdesmitajos gados iniciēja žurnālistu aiziešanu no šā rajona.

Reuters atgādina, ka 84 gadus vecais R. Mērdoks un 59 gadus vecā Dž. Hola par savu saderināšanos paziņoja janvārī, turklāt ļoti konservatīvā veidā – publicējot sludinājumu magnātam piederošajā laikrakstā The Times. Abi esot iepazinušies pagājušā gada vasarā Austrālijā, kad Dž. Hola viesojusies R. Mērdoka māsas mājās. Zinātāji dzeltenajai presei stāstījuši, ka abpusējas simpātijas uzplaiksnījušas gandrīz acumirklī, taču medijiem par šīm attiecībām kļuva zināms vien oktobrī, kad abi kopā apmeklēja Pasaules kausa izcīņas regbijā finālmaču un R. Mērdoks visu acu priekšā noskūpstīja savu pavadoni uz vaiga. Kopš tā laika pāris kopā redzēts daudzos pasākumos, bet viņu vizīte Zelta globusa balvu pasniegšanas ceremonijā laika ziņā sakrita ar saderināšanās izsludināšanu.

Mediju interese par šīm attiecībām ir viegli saprotama. R. Mērdoks, kura aktīvus žurnāls Forbes lēš astoņu miljardu dolāru apmērā, ir kompāniju News Corp. un 21st Century Fox vadītājs, cilvēks, ar kura ietekmi un viedokli spiesti rēķināties politiķi gan Eiropā, gan ASV, gan Austrālijā. Viņš ir sešu bērnu tēvs un iepriekš bijis precējies trīs reizes – ar bijušo stjuarti Patrīsiju Bukeri, žurnālisti Annu Torvu un Vendiju Dengu, kura savulaik ieņēmusi vadošus amatus R. Mērdokam piederošajā Ķīnas televīzijas kompānijā Star TV. Pēc 14 gadu ilgušās kopdzīves, kuras laikā piedzima divi bērni, R. Mērdoks no savas trešās sievas izšķīrās 2013. gadā. Klīst baumas, ka viņš nav spējis dzīvesbiedrei piedot neuzticību, turklāt V. Denga viņu krāpusi ar bijušo Lielbritānijas premjeru Toniju Blēru.

Izklaides industrijas aprindās ne mazāk pazīstama ir Dž. Hola, kura 16 gadu vecumā uzsāka modeles karjeru Parīzē un jau pēc neilga laika iepazinās ar daudzām šovbiznesa zvaigznēm. 19 gadu vecumā Dž. Hola bija saderinājusies ar mūziķi Braienu Feriju, bet pameta viņu The Rolling Stones līdera Mika Džegera dēļ. Abi kopā nodzīvoja no 1977. līdz 1999. gadam, un šajā kopdzīvē pasaulē tika laisti četri bērni. 1990. gadā pāris, kā viņiem šķita, oficiāli noformēja savu laulību Bali salā Indonēzijā, tomēr, kad pienāca laiks šķirties, britu tiesa šīs laulības neatzina par likumīgām – tas nozīmē, ka formāli Dž. Hola precēsies pirmo reizi.

Pagaidām nav zināms ne laulāšanās laiks, ne vieta, ziņo Reuters. Sentbraidas baznīcas pārstāve Klēra Sītona skaidrojusi, ka dievnams nav piemērots laulību ceremonijai un spēj uzņemt vien aptuveni 150 viesu, tādēļ speciālais dievkalpojums notiks pēc tam, kad R. Mērdoks un Dž. Hola jau oficiāli būs pasludināti par vīru un sievu. Savulaik Sentbraidas baznīcā žurnālisti bijuši bieži viesi – tur rīkotas kristības, aizlūgumi un piemiņas pasākumi. Taču 1986. gadā R. Mērdoks bija pirmais no mediju īpašniekiem, kurš ierīkoja jaunu tipogrāfiju Londonas austrumos, un pāris gadu laikā Flītstrītu pameta arī citas redakcijas un reģionālo avīžu biroji.



Svarīgākais