Kenijā policija vajā gejus

Kenijas pilsētas Mtuapas policija ir arestējusi piecus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par homoseksuālismu. Viņi bija mēģinājuši sarīkot laulību ceremoniju.

Iecirkņa policijas pārstāvis Džordžs Matandura ir paziņojis, ka diviem no aizturētajiem ir bijuši laulības gredzeni, un viņi ir bija grasījušies apprecēties. Pārējos trīs policijai izdevuši pilsētas iedzīvotāji. Kāzām bija jānotiek privātā villā, bet vietējie ļaudis bija uzzinājuši par šiem plāniem un paziņojuši varasiestādēm.

Arī vakar divi vīrieši tanī pašā rajonā kādā villā bija mēģinājuši sarīkot laulību ceremoniju, tomēr varasiestādes viņu plānus izjauca.

Homoseksualitāte Kenijā ir aizliegta ar likumu, tomēr reti ir gadījumi, kad par to cilvēki tiek arestēti. Tā šāda likumdošana ir parasta arī citās Āfrikas valsīs — izņēmums ir vienīgi Dienvidāfrika.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais