Bovija pelni jāizkaisa virs Bali

Deivida Bovija mirstīgās atliekas tika kremētas 12. janvārī, bet tagad tuviniekiem jāizpilda viņa pēdējā vēlēšanās – pelni jāizkaisa virs Bali © Scanpix

10. janvārī mirušās rokzvaigznes Deivida Bovija beidzamā vēlēšanās bijusi, lai viņš tiktu kremēts saskaņā ar budistu tradīcijām, bet pelnus izkaisītu virs Bali salas Indonēzijā. Testamentā, kas iesniegts Ņujorkas tiesā, arī norādīts, ka lielāko daļu īpašuma, kura kopējā vērtība sasniedz aptuveni 100 miljonus dolāru, D. Bovijs novēlējis savai otrajai sievai Imanai un abiem bērniem.

Laikraksts The New York Times vēsta, ka piektdien tiesā iesniegts 20 lappušu biezais testaments, kuru D. Bovijs sagatavojis jau 2004. gadā. Interesanti, ka viņš to parakstījis ar savu īsto vārdu – Deivids Roberts Džonss, jo mūziķis tā arī nekad nav oficiāli noformējis vārda maiņu.

Testamentā norādīts, ka D. Bovijs vēlas, lai viņa mirstīgās atliekas tiktu kremētas Bali salā. Ja kremāciju šajā vietā uzskatītu par grūti realizējamu, vismaz viņa pelni virs šīs salas tuviniekiem būtu jāizkaisa. Pagaidām gan nav skaidrs, vai tas ir izdarīts, norāda International Business Times. Tuvinieki ir apstiprinājuši, ka kremēšana divas dienas pēc D. Bovija nāves notikusi Ņūdžersijā, turklāt saskaņā ar viņa pēdējo gribu («lai viss notiktu bez liekas kņadas») faniem bija lūgts uz to neierasties, un atvadīšanās no slavenā mūziķa notikusi vien nelielā ģimenes lokā. Taču viens no D. Bovija tuvākajiem draugiem, kurš vēlējies palikt anonīms, laikrakstam The Sun stāstījis, ka mūziķa pelni tikšot izkaisīti virs viņa īpašuma Ņujorkas štatā. «Pēc gadu desmitiem ilgas nervozas dzīves pilsētā Deivids parasti mieru meklēja kalnos, un esmu pārliecināts, ka turp dosies arī viņa pīšļi,» sacījis šis zinātājs. Taču, kā uzsver AFP, arī Indonēzijā D. Bovijs bijis biežs viesis. The Jakarta Post, piemēram, publicējusi fotogrāfiju, kurā mūziķis redzams tērpies sarongā, uzsverot, ka vairākas savas dziesmas viņš ierakstījis arī indonēziešu valodā.

The New York Times raksta, ka aptuveni pusi īpašuma D. Bovijs novēlējis savai otrajai sievai – Somālijā dzimušajai 60 gadus vecajai bijušajai modelei Imanai Abdulmadžidai Džonsai. Viņas īpašumā paliks arī greznais penthauss Manhetenā. Vienādas mantojuma daļas, aptuveni pa 25%, saņems mūziķa dēls no pirmās laulības, 34 gadus vecais kinorežisors Dankans Džonss, un 15 gadus vecā meita Aleksandra. Par Leksiju sauktajai meitenei novēlēts arī lauku īpašums Alsteras apgabalā. Testamentā D. Bovijs pieminējis ne tikai ģimenes locekļus, bet arī citus tuvus cilvēkus. Divi miljoni dolāru ir novēlēti viņa ilggadējai asistentei Korinai Švābai jeb Koko, turklāt viņa saņems arī D. Bovijam piederošās akcijas viņa izveidotajā kompānijā Opossum Inc. Savukārt miljonu dolāru saņems Meriona Skīne, kura bija Dankana auklīte, raksta The New York Times.

D. Bovija aģents Stīvs Mārtins pagaidām medijiem atteicies komentēt testamenta saturu, bet vairāki finanšu eksperti starptautiskajām ziņu aģentūrām apstiprinājuši, ka D. Bovija kopējo aktīvu vērtība sasniedz 100 miljonus dolāru. Papildus nekustamajam īpašumam (ne tikai ASV, bet arī citās pasaules valstīs), kura lielākā daļa tagad pāries mūziķa atraitnes rokās, viņš veicis arī izdevīgus ieguldījumus vērtspapīros.



Pasaulē

Var jau visādi dēvēt Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO), bet, kā mēdz teikt, citas tik visaptverošas globālas organizācijas mums nav. Jāiztiek ar to, kas ir. Šonedēļ tika atklāta ikgadējā ANO Ģenerālā asambleja, kurā jau paspēja uzstāties gan ASV prezidents Džo Baidens, gan Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, gan mūsu pašu prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais