"Lux Express" avārijā smagi cietis arī Latvijas pilsonis

© F64, ilustratīva bilde

Šonakt Igaunijā notikušajā "Lux Express" autobusa avārijā viens no smagi cietušajiem ir Latvijas pilsonis, aģentūru LETA informēja "Lux Express" pārstāvis Jānis Andžāns.

Tā liecina saņemtā precizētā informācija no slimnīcas un Igaunijas policijas.

"Lux Express" pārstāvji jau ir sazinājušies ar cietušā Latvijas pilsoņa radiniekiem un dara visu iespējamo, lai sniegtu viņiem visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

LETA jau ziņoja, ka šonakt ap plkst.00.50 Igaunijā uz ceļa Jehvi-Tartu avarējis pārvadātāja "Lux Express" autobuss, kas brauca maršrutā no Rīgas uz Sanktpēterburgu. Pēc negadījuma 12 pasažieri un viens autobusa šoferis tika nogādāti slimnīcā.

Šobrīd slimnīcā ārstēšanos vēl turpina četri pasažieri, no kuriem divi cietuši smagi, informēja Andžāns.

Noskaidrots, ka autobuss ātrumu avārijas brīdī nav pārsniedzis, tāpat šoferis nav bijis alkohola reibumā.

Atbilstoši sākotnējai informācijai negadījums noticis tādēļ, ka autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ. Precīzi negadījuma apstākļi tiek skaidroti.

"Lux Express" pārstāvji patlaban dara visu iespējamo, lai sniegtu palīdzību cietušajiem.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību cietušajiem, kā arī darīsim visu iespējamo, kas uzņēmuma spēkos, lai viņiem sniegtu visu nepieciešamo atbalstu. Tāpat arī pieliksim visas pūles, lai, sadarbojoties ar policiju, noskaidrotu negadījuma iemeslus," uzsver "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hanness Sārpū.

Igaunijas policijas Austrumu prefektūras preses sekretārs informēja, ka divi cietušie ir smagā stāvoklī. Avārijas brīdī autobusā bija 26 pasažieri un divi šoferi. Saskaņā ar autobusa apskates provizoriskiem datiem braukšanas ātrums bija pieļaujamās robežās un 58 gadus vecais šoferis pie autobusa stūres bija skaidrā.

Avārijas apstākļi tiks detalizētāk noskaidroti krimināllietas gaitā.

"Braukšanas apstākļus uz ceļiem sarežģīja slapja sniega snigšana. Līdz ar slidenu ceļa segumu situāciju sarežģīja arī stiprs vējš. Pēc notikuma vietas sākotnējās apskates var teikt, ka visi pasažieri korekti neizmantoja obligāto drošības aprīkojumu. Drošības josta ir obligāta ne tikai automobiļos, bet arī katrā transportlīdzeklī, kurā ir šīs jostas," norādīja Austrumu prefektūras operatīvais vadītājs Tarvo Krūps.

 

Svarīgākais