Atrod okeānā pazudušu fotokameru

Kāds pāris, kuru fotokamera pirms diviem gadiem kruīza laikā pazuda Atlantijas okeānā, ir atguvuši savu īpašumu: fotoaparāts atradies kāda zvejnieka tīklos.

Spāņu zvejnieks Benito Etevess pēc kameras pamanīšanas savos tīklos atklāja arī, ka pieci no savulaik uzņemtajiem fotoattēliem tā atmiņas kartē joprojām ir saglabājušies.

2008. gadā dienvidafrikāņi Bārbara un Deniss Gregoriji bija devušies kruīzā no Ņukorkas uz Sauthemptonu. Ceļojuma laikā viņu kamera iekrita okeānā. Savukārt zvejnieks tīklus ar fotoaparātu izvilcis Eiropas rietumkrastā. Viņš vēlējās uzzināt, kas ir šī atraduma īpašnieki, un fotogrāfijas ievietoja internetā.

Sarunā ar BBC B. Etevess sacīja: „Mani laimīgu parada iespēja redzēt, ka viņi ir atguvuši atmiņas no sava ceļojuma. Ja atrastais būtu kas cits, mēs to būtu iemetuši atpakaļ jūrā, bet apstākļi bija citi. Domāju, ka tas bija liktenis.”

Savukārt D. Gregorijs atminas, ka šī bija otrā viņu toreizējā ceļojuma kamera: pirmā nokrita un saplīsa Ņujorkā vēl pirms ceļojuma sākuma.

Svarīgākais