Somijā migrantiem māca, ka sievas te nopirkt nevarēs

© BBC

Somijā migrantiem un bēgļiem pasniedz nodarbības, kurās stāsta, kādi ir Somijas likumi un kā Somijā jāizturas pret sievietēm, vēsta BBC.

Bēgļiem tiek stāstīts par to, ka Somijā sievu nopirkt nevarēs, jo šeit sievietes un vīrieši ir vienlīdzīgi. Tāpat tos izglīto jautājumus par sociālām attiecībām ar jaunām meitenēm, ka pat ja sieviete kopā ar tevi ir aizgājusi uz ballīti un uzvilkusi ļoti īsus svārkus, tas nebūt nenozīmē, ka viņa vēlas stāties seksuālās attiecībās. Bieži vien bēgļiem šī informācija liekas ļoti jocīga.

“Somija ir ļoti liberāla valsts. Ja es mājās pārgulētu ar sievieti pirms kāzām, mani nogalinātu,” lekciju komentē kāds pusaudzis no Somālijas. Kāds cits imigrants savukārt piebilst: “Nu pie mums sieviete nevar nekur doties bez vīra vai brāļa pavadības.”

Tāpat vīriešiem tiek skaidrots, ka Somijā nereti tie palīdz vai veic dažādus darbus mājsaimniecībā un tie tiek izglītoti par Somijas likumdošanu un visām sekām, kas var stāties spēkā, ja tie aizskars vai nodarīs pāri sieviete.

Pasaulē

ASV Federālā tirdzniecības komisija (Federal Trade Commission jeb FTC) apsūdz “Meta”, “Google”, “TikTok” un citus uzņēmumus lietotāju personiskās informācijas vākšanā un dalīšanās tajā ar trešajām pusēm, raksta “The Guardian”.

Svarīgākais