Patvēruma meklētājiem Kārdifā liek nēsāt īpašas aproces

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

"The Telegraph" ziņo, ka patvēruma meklētāji kādā hostelī Kārdifā spiesti nēsāt krāsainas aproces ap rokām. Tas tiek darīts, lai viņi varētu saņemt paredzētās maltītes.

Šāda veida uzstādījums par aproču nēsāšanu izsaucis sašutumu patvēruma meklētāju vidū, kuri norādījuši, ka šāda rīcība ir ļaunprātīga un nepieņemama,

Kārdifas hostelī «Lynx House» uzturās bēgļi, kuriem jāgaida patvēruma meklētāja statusa piešķiršana. Šajā hostelī uzturējies arī 36 gadus vecais bēglis Ēriks, kurš norāda, ka reizēs, kad bija aizmirsis uzlikt aproci, viņš savu maltīti nesaņēma. Viņš arī sūdzējies, ka spiests nēsāt aproces, taču norāda, ka nekas netika darīts, lai to mainītu.

Tie, kuri bēgļiem pamana šīs krāsainās aproces bieži vien norāda, lai šie cilvēki dodas atpakaļ uz valstīm, no kurām tie atbraukuši. 

Pasaulē

ASV Federālā tirdzniecības komisija (Federal Trade Commission jeb FTC) apsūdz “Meta”, “Google”, “TikTok” un citus uzņēmumus lietotāju personiskās informācijas vākšanā un dalīšanās tajā ar trešajām pusēm, raksta “The Guardian”.

Svarīgākais