Kremlim neesot plānu Baltijas valstīs un Putina ērai drīz pienāks gals

© SCANPIX

Krievija Baltijas valstīm šobrīd militārus draudus pašlaik nerada, savukārt Putina ērai Kremlī drīzā nākotnē pienāks gals, intervijā TV3 ziņām atklājis bijušais neatkarīgā telekanāla Doždj galvenais redaktors Mihails Zigars.

Lai gan ekonomiskā krīze valstī ir jau gadu un pagaidām tā Vladimira Putina imidžu nav ietekmējusi un viņš vēl joprojām Krievijas sabiedrībā ir ļoti populārs, M. Zigars uzskata, ka Putina ēra Krievijā agri vai vēlu beigsies, iespējams, tieši ekonomisku iemeslu dēļ.

 
Pagaidām Krievijas federācijas prezidents esot pārliecināts, ka valsti apdraud ASV, kuras mērķis ir viņa gāšana. Žurnālists uzsver, ka V. Putina politika galvenokārt vērsta uz palikšanu pie varas un aizsardzību no Rietumiem.


M. Zigars arī bilst, ka Baltijai šobrīd nav jābaidās no zaļajiem cilvēciņiem vai kādiem citiem Krievijas draudiem, tomēr piemin, ka informatīvo karu pasaulē ir izvērsusi ne tikai Krievija, bet arī Rietumi. Kā vienu no šī kara sastāvdaļām M. Zigars izcēla Lielbritānijas izmeklētāju ziņojumu Aleksandra Ļitviņenko lietā, kurā tiek minēts, ka Krievijas federācijas prezidents, iespējams, apstiprinājis bijušā spiega slepkavību.


Pats M. Zigars ieradies Rīgā, lai popularizētu savu jaunāko grāmatu “Visi Kremļa vīri”, kurā publicēta informācija balstīta uz intervijām ar V. Putinam pietuvinātiem cilvēkiem.

Svarīgākais