Patvēruma meklētāji Norvēģijā uzsāk bada streiku

© Scanpix

The Local informē, ka grupa patvēruma meklētāju, ieskaitot bērnus, uzsākuši bada streiku Finmarkas reģionā Norvēģijā.

Apmēram 70 cilvēku no citiem Norvēģijas patvēruma meklētāju centriem pārvietoti uz valsts tālajiem ziemeļiem, Finmarkas reģionu pie Norvēģijas un Krievijas robežas. Daudzi bēgļi ir uzsākuši bada streiku, iebilstot pret norvēģu varasiestāžu izturēšanos pret patvēruma meklētājiem.

”Kad viņi mūs šeit atveda, viņi teica, ka norisināsies intervijas ar Norvēģijas imigrācijas lietu pārstāvjiem, bet nekas tāds nav noticis. Mums netiek dota nekāda informācija,” situāciju skaidro viens no patvēruma meklētājiem, Rami Haddads. Rami piebilst, ka patvēruma meklētāji šeit jūtas kā cietumā – nedrīkst iziet ārā vai ar kaut ko nodarboties – visu uzrauga liels skaits policistu. 

Savukārt pagājušajās brīvdienās, grupa sīriešu bēgļu informēja Norvēģijas medijus, ka viņi tiek nogādāti Finmarkā, lai pēc tam tiktu nosūtīti atpakaļ uz Krieviju, kura deportēs sīriešus uz viņu izcelsmes valsti.

Pirms nedēļas Norvēģijas un Krievijas varasiestādes vienojās, ka bēgļiem, kuriem atteiktas patvēruma meklētāja statuss, varētu tikt ar autobusiem nosūtīti atpakaļ uz Krieviju.

Svarīgākais