Reperi Lil Wayne cietuma vietā nosūta pie zobārsta

© Scanpix

27 gadus vecajam reperim Dveinam Kārteram jeb Lil Wayne pagaidām izdevies izvairīties no ieslodzījuma par nelegālu ieroču nēsāšanu. Sprieduma pasludināšana viņa lietā tika atlikta un mūziķis nosūtīts pie zobārsta operācijas veikšanai. Gaidāms, ka Ņujorkas tiesa spriedumu viņa lietā pasludinās 2. martā.

AP atgādina, ka reperis oktobrī atzina sevi par vainīgu nelegālā ieroča nēsāšanā – 2007. gada jūlijā autobusā, kurā viņš pēc koncerta devās mājās, tika atrasts pielādēts 40. kalibra pusautomātiskais ierocis. Visticamāk, mūziķim, tiks piespriests gadu ilgs ieslodzījums labošanas darbu iestādē, taču labas uzvedības gadījumā viņš varētu iznākt brīvībā jau pēc astoņiem mēnešiem.

Otrdienas vakarā, pirms Ņujorkas tiesa sāka skatīt viņa lietu, Lil Wayne jau paspēja atvadīties no saviem draugiem un internetā ievietot videomateriālu ar uzrunu faniem. "Neaizmirtiet par mani, jo es vienmēr domāšu par jums un nevaru vien sagaidīt to brīdi, kad atkal tikšu ārā un varēšu jūs satikt," viņš paziņojis. Nesenā intervijā žurnālam Rolling Stone, komentējot gaidāmo nokļūšanu cietumā, Lil Wayne atzinis, ka viņš, protams, runājis ar paziņām, kuri pabijuši ieslodzījumā, taču personīgo pieredzi nekas nespēšot aizstāt. "Kā būs, tā būs..." viņš noteicis.

Pēc tiesas sēdes mūziķis ar žurnālistiem nav runājis, bet repera advokāte Steisija Ričmena paziņojusi, ka viņš devies mājup uz Maiami, kur piektdien apmeklēs zobārstu. Viņa pateikusies tiesai par izrādīto izpratni, norādot, ka Lil Wayne nav varējis veikt operāciju agrāk, jo zobārsts atradies atvaļinājumā. Amerikāņu mediji norāda, ka savu zobu izdaiļošanai Lil Wayne vienmēr pievērsis lielu uzmanību – kādā televīzijas intervijā viņš apgalvojis, ka samaksājis 150 000 dolāru par zobu inkrustēšanu ar dārgakmeņiem.

Reuters atgādina, ka Lil Wayne joprojām ir uz augsta karjeras viļņa, neraugoties uz to, ka viņa 2. februārī iznākušais albums Rebirth izpelnījies diezgan pretrunīgas kritiķu atsauksmes. Jāatgādina, ka repera disks Tha Carter III kļuva par vispārdotāko Savienotajās Valstīs 2008. gadā un nodrošināja mūziķim 2009. gada Grammy balvu.

Pasaulē

5. jūlijā oficiālā vizītē Krievijā plāno ierasties Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, ziņo "unian.net". Savukārt Eiropadomes prezidents Šarls Mišels paziņoja, ka ES rotējošajai prezidentūrai nav mandāta kontaktēties ar Krieviju ES vārdā.

Svarīgākais