Rinkēvičs Briselē aicina ES neaizmirst rast risinājumu krīzei Ukrainā

© Scanpix

Eiropas Savienībai (ES) ir jāsaglabā fokuss uz Ukrainas konflikta risinājumu, jo šis ir centrālais jautājums Eiropas drošības arhitektūrai, tā ES Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmēs pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Rinkēvičs pauda pārliecību, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainas valdības īstenoto reformu procesu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

"Ukrainas valdībai jāturpina iesāktais reformu process, īpašu uzmanību pievēršot cīņai ar korupciju, kā arī likumdošanas un izstrādāto normatīvo aktu ieviešanai praksē. Latvija uzskata, ka ir jāturpina stiprināt un aktīvi izmantot līdz šim izveidotos Eiropas Savienības atbalsta sniegšanas mehānismus, īpašs atbalsts Ukrainai jāsniedz īstenoto likumdošanas grozījumu ieviešanai praksē," sacīja ministrs.

Latvijas politiķis pauda pārliecību, ka svarīgi turpināt darbu pie Minskas vienošanās izpildes, tajā skaitā meklējot risinājumu Konstitūcijas grozījumu ieviešanai. "Uzskatām, ka paralēli cīņai pret jaunajiem izaicinājumiem ES ir jāsaglabā fokuss uz Ukrainas konflikta risinājumu, jo šis ir centrālais jautājums visas Eiropas drošības arhitektūrai," uzsvēra ministrs.

Tāpat Latvijas ārlietu ministrs pauda viedokli, ka Ukrainai ir jāturpina progress Asociācijas līguma ieviešanā, savukārt ES jāturpina sniegt atbalsts efektīvai līguma nosacījumu ieviešanai, tajā skaitā nepieciešamības gadījumā izvērtēt iespēju sniegt papildu atbalstu Ukrainai, reaģējot uz Krievijas ieviestajiem ekonomiskajiem ierobežojumiem sakarā ar Asociācijas līguma stāšanos spēkā.