Ķelnē dzīvojošās latvietes norūpējušās par pašaizsardzību

© ekrānšāviņš/BBC

Kā vēsta raidījums “LNT Ziņu TOP 10.”, savu viedokli par Ķelnes notikumiem paudušas arī Ķelnē dzīvojošās latvietes.

Raidījums aptaujājis Vācijas pilsētā Ķelnē dzīvojošās latvietes, kuras atklājušas - Jaungada nakts uzbrukumi sievietēm raisījuši pārdomas par pašaizsardzību.
Kāda Sanita teic – viņa dzīvojot netālu no bēgļu nometnes un tādēļ bez gāzes baloniņa māju nemaz nepamet. Vēl jo būtiskāk – mājās vienmēr atrodams rezerves baloniņš, “jo mums mājās arī viss kas var notikt”, uzsvērusi latviete.

Cita sieviete norādījusi, ka to visvairāk biedē iespējamie bērnu drošības apdraudējumi un ir pat doma sākt tos organizēti nogādāt uz skolu.
Kopsummā, Ķelnē dzīvojošās latvietes atzīst, to, ka seksuālo noziegumu veicēji joprojām ir brīvībā, apzināties nav patīkami.


“Tas, kas notiek apkārt, ir šokējoši, un tagad man jāpiedomā pie sava ģērbšanās stila. Arī sociālajos tīklos dalās ar bildēm, ka bez maz vai ir jāsien lakatiņš galvā, mazāk pievērst sev uzmanību, mazāk rādīt savu sievišķību,” savu viedokli par tagad potenciāli ievērojamajiem drošības pasākumiem pauž kāda latviete.

Vācijā 11 gadus dzīvojošā Alise turpretim uzskata – bēgļiem jāsaprot, ka te ir cita kultūra un tai jāpielāgojas, tomēr gan viņa, gan citas dāmas atzīst – nevar visus bēgļus uzreiz uzskatīt par ļaundariem.