Maikla Džeksona ārsts vainu neatzīst

56 gadus vecais ārsts Konrāds Marejs, kuram dziedātāja Maikla Džeksona nāves sakarā izvirzītas apsūdzības noziedzīgā nolaidībā un netīšā slepkavībā, savu vainu nav atzinis. Losandželosas tiesa uzskatījusi par iespējamu viņu atbrīvot pret 75 000 dolāru drošības naudu, turklāt ārstam aizliegts ne tikai atstāt valsti, bet arī dot saviem pacientiem sāpes remdinošus līdzekļus.

Reuters vēsta, ka pirmdienas vakarā K. Mareju, kurš labprātīgi pieteicies varasiestādēm, pie Losandželosas tiesas ēkas sagaidījis M. Džeksona pielūdzēju pūlis, kas viņu lamājis par slepkavu, savukārt tiesas zālē viņam nācies izturēt konfrontāciju ar niknajiem M. Džeksona tuviniekiem – māti Katerīnu, brāli Džermenu, māsu Latoiju. Amerikāņu mediji vēsta, ka ārsta uzstāšanās bijusi cieņas pilna un viņš noteikti noliedzis visas izvirzītās apsūdzības.

Jāatgādina – izmeklēšanas laikā iegūtā informācija vedina uz domām, ka M. Džeksonam neilgi pirms nāves injicēti vairāki medikamenti, to skaitā spēcīgais anestezioloģijas preparāts propofols. Aizdomas par šo injekciju veikšanu krīt uz ārstu, kuru dziedātājs nolīdzis 2009. gada maijā ar mērķi labāk sagatavoties plānotajai koncertturnejai. Izmeklēšana pievērsusi uzmanību faktam, ka propofols M. Džeksonam injicēts 25. jūnijā pirms pulksten 11 no rīta. Pats ārsts atzinis, ka jau pēc neilga laika M. Džeksons zaudējis samaņu un pārstājis elpot un viņš mēģinājis veikt mākslīgo elpināšanu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes izsaukumu saņēmušas tikai pulksten 12.21, turklāt K. Mareja mobilā tālruņa zvanu izraksti liecina, ka viņš šajā starplaikā veicis vairākus zvanus ļaudīm, kuru vārdi pagaidām netiek publiski atklāti. Nav šaubu, ka zvērināto tiesas priekšā ārstam nāksies atbildēt uz jautājumu, kādēļ viņš nav darījis visu, lai glābtu M. Džeksona dzīvību.

Ja zvērināto tiesa atzīs K. Mareju par vainīgu, viņam draud cietumsods uz laiku līdz četriem gadiem. "Vairāku iemeslu dēļ notiekošais viņam ir īsts murgs – jo vairāk tādēļ, ka, zaudējot Džeksonu, viņš zaudēja īstu draugu," žurnālistiem paziņojis K. Mareja advokāts Eds Černofs. Viņš piebildis, ka viņa klients jau devies uz mājām Lasvegasā, turklāt tiesa nav noteikusi aizliegumu viņa privātprakses turpināšanai.

Svarīgākais