Indonēzijas valdība zināja par gaidāmo teroraktu

© F64

Ārvalstu mediji ziņo, ka Indonēzijas valdība aptuveni pirms mēneša saņēmusi informāciju par to, ka, iespējams, šajā valstī tuvākajā laikā tiks sarīkots terorakts.

Šī iemesla dēļ valdība norīkoja aptuveni 150 000 militārpersonu dažādu objektu apsardzei. Paaugstināti drošības pasākumi tika ievēroti lidostās, baznīcās, vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Tāpat pēc šīs informācijas saņemšanas arestētas vairākas personas, kuras, iespējams, plānojušas veikt uzbrukumus.  Valdības rīcībā esošā informācija liecinājusi, ka uzbrukumi plānoti amatpersonām un juristiem.

Pagaidām nav skaidrs, vai ceturtdien notikušie terorakti saistīti ar iepriekš jau saņemto informāciju. Pagaidām neviens grupējums nav uzņēmies atbildību par uzbrukumiem.

Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ceturtdien notikušas vairākas spridzekļu eksplozijas un apšaude. Pēc šobrīd pieejamās informācijas zināms, ka 7 cilvēki gājuši bojā. 

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais