Lai izvairītos no uzbrukumiem, sievietēm nevajadzētu iet ārā no mājas, uzskata Austrijas policija

Attēls no Ķelnes notikumiem veltītā piketa © Scanpix

Ķelnes noziegumu sakarā Austrijas policijas priekšnieks nācis klajā ar priekšlikumu sieviešu aizsardzībai, kas sakaitinājis daiļā dzimuma pārstāves, ziņo “The Independent”.

Ķelnes masveida seksuālo uzbrukumu sakarā Austrijas policijas priekšnieks paziņojis – lai izvairītos no seksuāliem uzbrukumiem, sievietēm nevajadzētu māju pamest vienatnē.

“Sievietes vispār nedrīkstētu naktī atrasties uz ielas pilnīgi vienas. Viņām vajadzētu izvairīties no aizdomīga paskata vietām un bāros vai klubos nevajadzētu pieņemt svešinieku uzsauktos dzērienus,” spriedis policijas priekšnieks. Lieki teikt, ka šie izteikumi izraisīja spēcīgu sašutumu sabiedrībā un vairāki politiķi jau steigušies tos nosodīt, uzsverot – izklausās, ka policijas priekšnieks vaino no seksuālās vardarbības cietušās sievietes nevis pašus varmākas.

Austrijas iekšlietu ministrs arī pieminējis, ka tiks izmeklēts katrs seksuālais uzbrukums un netiks ierobežota sieviešu brīvība.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais