Īrnieka saduršanā apsūdzēto latvieti par slepkavības mēģinājumu netiesās

© creepypasta.wikia.com

Lielbritānijā sava īrnieka saduršanā apsūdzēto latvieti Gunti Gulbi par slepkavības mēģinājumu netiesās, vēsta laikraksts "The Teesside Gazette".

Zvērināto tiesai būs jālemj par sodu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Gulbis tiesā norādīja, ka savu īrnieku - otru latvieti - nav sadūris ar nolūku nogalināt.

Savainotais vīrietis stāstījis, ka gulējis dīvānā, kad Gulbis sācis viņam durt mugurā ar nazi, savukārt Gulbis norāda, ka abi cīnījušies par nazi. Viņš esot gājis cauri istabai ar nazi, lai gatavotu ēst, un redzējis, ka īrnieks neguļ. Gulbis sācis sarunu par nesamaksāto īres naudu, bet īrnieks sagrābis viņa roku, kurā bijis nazis, un vilcis to sev klāt. Kad Gulbis redzējis, ka viņa biedrs asiņo, viņš kritis panikā un izskrējis no mājas, lai izsauktu mediķus un policiju. Mājās telefona viņam nav bijis. Gulbis nokļuvis policijas iecirknī, kur paziņojis, ka savās mājās sadūris vīrieti.

Apsūdzība iepriekš uzsvēra, ka Gulbis jātiesā par slepkavības mēģinājumu, jo cietušais uzbrukuma laikā gulējis uz dīvāna ar galvu uz leju. "Jebkura persona, kura atkārtoti dur kādam, kas bezpalīdzīgi guļ uz vēdera, to dara ar nolūku nogalināt," pauda prokurore Kristīna Egertona. Viņa skaidroja, ka 31 gadu vecais latvietis, kurš pamodās no tā, ka viņam tiek durts mugurā, izrādīja pretestību savam uzbrucējam, tiekot sadurts arī rokā.

Mājā uzbrukuma brīdī bija arī citi Gulbja īrnieki, kuri izsauca policiju un ātro palīdzību. Cietušais tika nogādāts slimnīcā, bet jau nākamajā dienā varēja doties mājās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 55 gadus vecais Gulbis tika apcietināts 12.augustā. Viņš jau iepriekš norādīja, ka savu vainu slepkavības mēģinājumā neatzīst. Vīrietis kopš 12.augusta atrodas apcietinājumā.