Vācijā sāk pārdot Hitlera “Mein Kampf”

© biography.com

Vācijas grāmatveikalos piektdien pirmoreiz pēc Otrā pasaules kara sāk pārdot Ādolfa Hitlera politisko manifestu “Mein Kampf”, kuram gan esot pievienotas kritiskas piezīmes.

“Mein Kampf ” pirmais izdevums iznāca 1925.gadā – astoņus gadus pirms Hitlera nākšanas pie varas. Pēc nacistiskās Vācijas sakāves šīs grāmatas autortiesības tika nodotas Bavārijas federālajai zemei, kuras galvaspilsētā Minhenē Hitlers bija dzīvojis un nu, 70 gadu kopš nacistiskās Vācijas līdera nāves, “Mein Kampf” var būt pieejama lasītājiem.

Par spīti tam, ka “Mein Kampf” ir atrodama interneta vidē, lēmumu publicēt Hitlera darbu kritizēja ebreju organizācijas, kuras uzskata, ka šādu materiālu nedrīkstētu atkārtoti padarīt pieejamu.


Tāpat grāmata arī papildināta ar zinātnieku komentāriem, kuros tiek aplūkoti dažādi vēsturiski jautājumi, tostarp tas, kā radās Hitlera tēzes, kādi bija to mērķi, un vissvarīgākais – kādi pretargumenti ir šobrīd un kādēļ Hitlera apgalvojumi vērtējami kā melīgi.

Vācijas izglītības ministre paudusi uzskatu, ka Hitlera darba izdevumu vajadzētu mācīt visās Vācijas skolās, lai nodrošinātu, ka “Hitlera izteikumi nepaliek neapstrīdēti”.

Grāmatas cena mazumtirdzniecībā ir 59 eiro.

Svarīgākais