Ķelnes uzbrukumi: Kliedzošajām sievietēm neviens nav palīdzējis

© ekrānšāviņš/BBC

Kā vēsta raidsabiedrība BBC, Ķelnes uzbrukumu kontekstā tiek kritizēta Vācijas policijas darbība.

Vācijas iekšlietu ministrs asi nosodījis policjas nespēju rīkoties un paudis, ka nekas tāds – lielu imigrantu grupu uzbrukums sievietēm – nedrīkst atkārtoties. Tāpat viņš uzvēris, ka pret imigrāciju noskaņotas grupas šos uzbrukumus var izmantot, lai kurtu naidu pret bēgļiem.

Izbrīnu raisījis fakts, ka policisti jau svinību sākumā atbrīvojuši laukumu no agresīvajiem jauniešiem, kuri gan pēc tam atgriezušies un vairākas stundas turpinājuši uzbrukumus sievietēm. Vācijas policijas arodbiedrības pārstāvis gan norāda, ka šis incidents izcēlies nevis policistu apzinātas rīcības dēļ, bet gan nepietiekamu resursu rezultātā.

Jau ziņots, ka aptuveni 1 000 jaunu vīriešu, kuri bijuši apreibinošu vielu iespaidā, Jaungadā sarīkojuši nemierus Ķelnes centrālajā stacijā. Šobrīd jau saņemtas vairāk nekā 100 sūdzības no kurām divas bijušas par izvarošanu, savukārt trīs ceturtdaļas sūdzību bijušas par seksuāla rakstura uzbrukumiem. Vīrieši esot bijuši Tuvo austrumu un Ziemeļāfrikas izcelsmes. Tā pat sievietes tikušas arī aplaupītas

Tāpat vēstīts, ka līdzīgi incidenti bijuši arī Hamburgā un Štutgartē.