Zviedrija un Dānija pastiprina robežkontroli

© Scanpix

Dānija pastiprinājusi robežkontroli uz Vācijas robežas pēc tam, kad Zviedrija pastiprinājusi robežkontroli uz Dānijas robežas, ziņo BBC.

Zviedrija, cenšoties ierobežot nelegālo imigrantu pieplūdumu, no pirmdienas ieviesusi identitātes pārbaudes visiem ceļotājiem, kas ar prāmi, vilcienu vai autobusu ierodas no Dānijas. 

Arī Dānijā uz robežas ar Vāciju kopš pirmdienas veic identitātes dokumentu pārbaudi ceļotājiem, kuri iebrauc valstī- tas tiks turpināts vismaz 10 dienas un robežkontrole to var pagarināt uz 20 dienu posmiem.

Kā jau ziņots, atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem pērn Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradies teju miljons nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības (ES) valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Pasaulē

Melānija Trampa šogad ļoti reti publiski parādās sava vīra Donalda Trampa kampaņas laikā, un par vienu no retajām reizēm, kad viņa ir piedalījusies politiskā pasākumā, viņa ir saņēmusi sešciparu algu, raksta “CNN”.