Latvijas karavīri palīdz novērst draudus Afganistānas iedzīvotāju drošībai

Saņemot informāciju no vietējiem iedzīvotājiem par atrastu sprādzienbīstamu priekšmetu, Afganistānā izvietotā Latvijas kontingenta Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība sadarbībā ar Latvijas kontingenta Apsardzes rotas un Afganistānas Nacionālās armijas karavīriem devusies uz notikuma vietu un iznīcinājusi tur atrastu mīnu.

Tādējādi novērsti draudi iedzīvotāju drošībai un iespējamie ceļu satiksmes kustības traucējumi uz Afganistānas galvenā autoceļa "Ring Road".

Latvijas kontingents uzskata, ka vietējo iedzīvotāju sniegtā informācija apliecina viņu vēlmi aktīvi sadarboties ar NATO vadītajiem Starptautiskajiem drošības atbalsta spēkiem (ISAF) un Afganistānas Nacionālās armijas spēju uzņemties atbildību par drošības situācijas uzlabošanu kopā ar ISAF karavīriem, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis, augstu novērtējot mūsu karavīru profesionalitāti, norāda, ka Latvijas kontingenta karavīri kārtējo reizi veikuši nozīmīgu operāciju, kuras laikā novērsts būtisks apdraudējums vietējiem iedzīvotājiem un NATO valstu karavīriem.

ISAF spēku sastāvā patlaban dienesta pienākumus pilda vairāk nekā 170 Latvijas karavīri.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.

Svarīgākais