Putins norāda, ka gaisa triecieni Sīrijā tiks turpināti

© SCANPIX

Pasaules mediji šodien plaši atspoguļojuši Krievijas prezidenta Vladimira Putina runu, kurā viņš norādījis, ka gaisa triecieni Sīrijā turpināsies līdz brīdim, kad Sīrijā tiks veiktas kādas politiskās izmaiņas, vai stabilizēta esošā situācija.

Putins televīzijas preses konferencē informējis, ka ir skaidrs, ka Krievijai Sīrijā nepieciešama militārā bāze, kurā atradīsies militārais bruņojums, kas, viņaprāt, spēs veiksmīgi atvairīt jebkāda veida apdraudējumus. 

Pieminot Sīrijas krīzi, Vladimirs Putins arī atzīmējis, ka to, viņaprāt, var atrisināt tikai politiskā ceļā.

Tāpat šajā preses konferencē viņš apspriedis Krievijas attiecības ar Turciju, kas strauji pasliktinājušās pēc Krievijas iznīcinātāja notriekšanas Sīrijas un Turcijas pierobežā. Viņš norādījis, ka Turcija rīkojusies pretēji savām interesēm. Putins atklājis, ka, ja šī brīža Turcijas valdība turpinās darbu, diplomātiskais risinājums šī saspīlejuma mazināšanai nav iespējams.

Runājot par savas valsts politisko stāvokli, Putins atklājis, ka valdība, kas šobrīd strādā labi tiek galā ar dažāda veida izaicinājumiem, un nav nepieciešams ieviest kāda veida izmaiņas.

Svarīgākais