ES valstīm, kas noraida bēgļu kvotas, draud ar finansiālām sekām

© Scanpix

Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, izskanējis viedoklis - Eiropas Savienības (ES) valstīm, kuras atsakās pieņemt bēgļu sadali pa bloka valstīm, būtu jāpiemēro finansiālas sankcijas.

Šādu viedokli ceturtdien intervijā laikrakstam "Die Welt" pauda Austrijas kanclers Verners Faimans, runājot konkrēti par Austrumeiropas valstīm, kuras atsacījušās no bēgļu un nelegālo imigrantu uzņemšanas.


Intervijā tika pausts, ka valstīm, kas saņem vairāk naudas no ES, nekā iemaksā, nebūtu tiesību noraidīt patvēruma meklētāju godīgu sadali, īpaši uzsverot to, ka tās valstis, kas šobrīd pretojas šādai patvēruma meklētāju sadalei, liek apšaubīt visu ES budžeta finansēšanas mehānismu.


ES finanšu vadlīnijas 2014.gadam līdz 2020.gadam tiks pārlūkotas nākamgad un Austrijas kanclers brīdinājis - ES īpaši stingri aplūkos uz tās valstis, kuras bēgļu jautājumā nav izrādījušas solidaritāti.

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais