Likumsargi Kalē turpina cīņu ar migrantiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Scanpix

Francijas pilsētas Kalē lielceļus aktīvi izmanto bēgļi, kuri vēl aizvien izmisīgi cenšas nokļūt Lielbritānija, ziņo "The Independent".

Trešdienas rīta liels skaits likumsargu tika nosūtīti uz bēgļu nometni, kas tiek dēvēta par "Džungļiem," kur policisti, izmantojot spēku un asaru gāzi,  jau ilgstoši cenšas panākt patvēruma meklētāju uzturēšanos nometnē.

Pēc šobrīd pieejamās informācijas zināms, ka pašlaik abos virzienos slēgts autoceļš A216, kuru migranti aktīvi izmantojuši, lai šķērsotu Lamanšu no Francijas. Vietējie mediji ziņo, ka aptuveni 400 cilvēki rāpušies pāri betona sienām, lai apturētu satiksmi un paspētu noslēpties kravas auto. 

Arī slēgtajā ceļa posmā notikušas likumsargu un migrantu sadursmes, kā rezultātā vairāki cilvēki guvuši ievainojumus. Patvēruma meklētāji policijai metuši ar akmeņiem.

Vietējais policijas virsnieks laikrakstam pastāstījis, ka pēdējā mēneša laikā situācija kļuvusi īpaši nopietna. Par spīti kārtības sargu pūlēm joprojām lieli migrantu pūļi cenšas šķērsot Lamanšu.

Svarīgākais