Migrantu krīze galvenā ES samita tēma

© SCANPIX

Šī gada pēdējā Eiropas Savienības (ES) samita galvenā tēma būs migrantu krīze, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta bēgļiem no Sīrijas, ziņo BBC.

Vācija un citas Eiropas Savienības valstis spriedīs par to, kā Sīrijas bēgļus izmitināt Turcijā, vai pārvietot uz citām valstīm. Jau vairākkārt esam ziņojuši, ka šī gada laikā Eiropu sasniedzis milzīgs skaits patvēruma meklētāji. Lai cīnītos ar bēgļu krīzes izraisītajām sekām vairākas valstis pieņēmušas svarīgus lēmumus- atsevišķas amatpersonas nolēmušas uz valsts robežas būvēt žogu, citas Eiropas Savienības valstis atteikušās uzņemt bēgļu daudzumu, kas noteikts ES bēgļu kvotās.

Tiek norādīts, ka tiks spriests par to, ka pārējās ES valstis bēgļus, kas Turcijā ieradušies no Sīrijas, varētu uzņemt savās valstīs pēc brīvprātības principa.

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais