Milzu ažiotāža, jaunos Zvaigžņu karus gaidot

Zvaigžņu karu ažiotāža pārņēmusi ne tikai ASV, bet arī citu valstu pilsētas – visi gaida jaunās sērijas pirmizrādi © Scanpix

Pirmdienas vakarā (naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika) trijos Losandželosas kinoteātros bija ieplānotas kinoepopejas Zvaigžņu kari jaunās sērijas Spēks mostas (The Force Awakens) svinīgās pirmizrādes, uz kurām aicināti filmas tapšanā iesaistītie, žurnālisti un goda viesi. Tāda ažiotāža pilsētā neesot novērojama pat dienās, kad tiek dalītas Oskara balvas. Jau kopš pagājušās nedēļas slēgta satiksme vairākos kvartālos, bet simtiem Zvaigžņu karu fanu vairāk nekā desmit dienas pavadījuši pie kinoteātriem, piektdien cerot kļūt par vieniem no pirmajiem ASV, kuriem izdevies noskatīties filmu.

Vēl vakar oficiāli nebija izsludinātie tie kinoteātri, pie kuriem bija plānots izritināt sarkanos paklājus un ar ovācijām sveikt jaunās filmas režisoru Dž. Dž. Eibramsu vai leģendāros aktierus Harisonu Fordu, Keriju Fišeri un Maiklu Hemilu, kuri piedalījās Zvaigžņu karu pirmajā epizodē (tā uz ekrāniem nonāca 1977. gadā), bet tagad būs redzami septītajā sērijā – filmā, kuras notikumi risinās 30 gadu pēc oriģinālās triloģijas beidzamajā lentē Džedaju atgriešanās atspoguļotajiem.

Taču AP norāda, ka, ņemot vērā vērienīgos sagatavošanās darbus, pilsētas pazinējiem nav bijis grūti izsecināt, ka pirmizrādes tiks rīkotas TCL Chinese Theatre (1977. gadā tur notika pirmās sērijas pirmizrāde), netālajā El Capitan Theatre un Dolby Theatre, kas kļuvis par Oskara ceremoniju mājvietu. Satiksme ielās, kas atrodas ap šiem kinoteātriem, ir slēgta, bet nedēļas nogalē strādnieki uz ietves Holivudas bulvārī būvēja gigantisku telti, kas stiepjas četru kvartālu garumā. «Kamēr tā nebija slēgta, ziņkārīgie tūristi paspēja nofotografēties uz daudzo gaismas ķermeņu fona vai pie drošībnieku izmantotajām golfa mašīnām ar jaunās filmas logotipu,» raksta AP. Vairāki Holivudas producenti norādījuši, ka tiek gatavota pati grandiozākā filmas pirmizrāde Holivudas vēsturē, kas ar savu vērienu aizēnošot pat Oskara balvu pasniegšanas ceremoniju.

Walt Disney Company, kas 2012. gadā par 4 miljardiem dolāru no Lucasfilm atpirka tiesības uz Zvaigžņu kariem, ir izsludinājusi maksimālās slepenības režīmu, turklāt panākusi, ka tas arī tiek ievērots. Vismaz pagaidām nekādas ticamas detaļas par filmas sižeta pavērsieniem atklātībā nav nonākušas, bet ielūgumos, kas nosūtīti uz pirmizrādēm akreditēto mediju pārstāvjiem, īpaši lūgts savās recenzijās sižetu neiztirzāt, – lai tas paliktu kā pārsteigums miljoniem un miljoniem skatītāju visā pasaulē.

Gluži tāpat kā Latvijā, arī ASV filma uz ekrāniem nonāks piektdien. Jau oktobrī mediji vēstīja, ka vairāki tiešsaistes biļešu pārdošanas tīkli nav spējuši apstrādāt daudzos pieprasījumus un pārtraukuši darboties. To darbība gan ir atjaunota, un pašlaik biļetes iegādāties ir iespējams, taču pašiem dedzīgākajiem Zvaigžņu karu faniem ar to nav gana. Vairāk nekā 150 cilvēku jau kopš 5. decembra mitinās improvizētā nometnē pie TCL Chinese Theatre. Kinoteātra administrācija apsolījusi pa divām biļetēm uz pašu, pašu pirmo seansu tiem, kuri rindā būs nostāvējuši vismaz 24 stundas, taču pat daudzi no tiem, kuri pie biļetēm jau tikuši, ir apņēmības pilni pie kinoteātra dežurēt līdz pat piektdienai – kopā ar domubiedriem.



Svarīgākais