Saūda Arābijas vadītā koalīcija bombardējusi skolas Jemenā

© scanpix

Saūda Arābijas vadītā arābu valstu koalīcija bombardējusi Jemenā esošas skolas`, pārkāpjot starptautiskās tiesības, atsaucoties uz cilvēktiesību organizāciju “Amnesty International”, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Marta beigās izveidotās koalīcijas mērķis ir bijis cīnīties pret Jemenas šiītu kaujiniekiem hutiešiem, kuri cīnās pret Jemenas prezidentam lojālajiem spēkiem un šobrīd jau ieņēmuši lielu daļu valsts, tomēr šobrīd tiek atklāts, ka koalīcija bombardējusi izglītības iestādes.


“Amnesty International” ziņojumā «Mūsu bērni tiek bombardēti» atklāts, ka izmeklējot piecus uzlidojumus skolām, kas veikti laikā no augusta līdz oktobrim, tajos nogalināti pieci civiliedzīvotāji un ievainoti vismaz 14, tai skaitā četri bērni. Tāpat norādīts, ka, lai gan lielākoties skolās uzlidojumu laikā nav atradušies bērni, to bombardēšanas rezultātā aptuveni 6500 bērniem traucēta pieeja izglītībai. Skolas esot bombardētas vairākkārt turklāt nevienā no šiem pieciem uzlidojumiem nav atrasti pierādījumi, ka skolas būtu izmantotas militāriem mērķiem.


“Amnesty International” aicinājusi valstis, kuras piegādā ieročus Saūda Arābijas vadītajai koalīcijai, tai skaitā ASV un Lielbritāniju, apturēt visas ieroču piegādes, kas tiek izmantotas starptautisko tiesību pārkāpumu izdarīšanai.


Jāpiezīmē, ka pati Saūda Arābijas izveidotā koalīcija vairākkārt noliegusi, ka tā vērstos pret civiliedzīvotājiem.