Latvieši japāņus cienā ar ķirbi, pelēkajiem zirņiem, brūklenēm

© f64

Vakar Latvijas vēstniecībā Japānā sadarbībā ar Isetan Mitsukoshi lielveikalu grupu tika organizēts pasākums, lai Ziemassvētku noskaņās iepazīstinātu ar Latviju kā pievilcīgu kulinārijas tūrisma galamērķi.

Pasākumu atklāja vēstnieks Normans Penke, iepazīstinot klātesošos ar Latvijas unikālo kultūras un vēstures mantojumu, populārākajiem ceļojumu maršrutiem un ziemassvētku tradīcijām.  Savā stāstījumā N. Penke iepazīstināja ar latviešu virtuvi un uzsvēra Rīgas restorānu daudzveidību, augsto kvalitāti, un aicināja japāņus apmeklēt Latviju.

Vēstniecībā notika latviešu ēdienu degustācija, kā arī varēja iepazīties ar amatniecības izstrādājumiem. Mūsdienīgus ēdienus, kuros apvienotas gan latviskās, gan japāņu garšas: tika pasniegti ķirbji, pelēkie zirņi, smiltsērkšķis, lasis, medus un brūklenes, demonstrējot augstākās klases ēdienu gatavošanas mākslu. Latviešu ēdienus gatavoja daudzsološais pavārs Uvis Janičenko, kurš vairāk nekā gadu stažējas slavenajā Tokijas trīs Michelin zvaigžņu restorānā Ryugin, apgūstot prasmes gatavot tradicionālos japāņu kaiseki jeb japāņu haute cuisine ēdienus. 

Pasākuma organizēšanu atbalstīja Isetan Mitsukoshi lielveikalu grupa. Isetan Mitsukoshi ir lielākā lielveikalu grupa Japānā, kas izveidota 2007. gadā, apvienojoties Isetan unMistukoshi lielveikalu ķēdēm. Isetan Mitsukoshi veikalus gadā apmeklē 200 miljoni pircēju, un tās gada apgrozījums ir 1.2 triljoni japāņu jenu (9 mljrd. eiro).

Kulinārijas tūrisms Japānā ir ļoti populārs, un citu zemju virtuves iepazīšana japāņiem izraisa ļoti lielu interesi. Pasākumu Four Seasons of Latvian Cuisine mērķis bija nostiprināt jau veiksmīgi izveidojušos priekšstatu par Latviju un Rīgu kā pasaules līmeņa gastronomijas metropoli, un veicināt kulinārijas tūrisma attīstību.