Somija: patvēruma meklētājiem būtu jāstrādā bez atlīdzības

© SCANPIX

Somijas valdība otrdien paziņojusi, ka patvēruma meklētājiem, kuri ieradīsies šajā valstī būtu jāstrādā par velti un jāatzīst Somijas kultūra, ziņo REUTERS.

Tāpat valdība norādījusi, ka divas reizes gadā tiks izvērtēti apstākļi patvēruma meklētāju mītnēs, nepieciešamības gadījumā var tikt anulētas arī šo cilvēku uzturēšanās atļaujas Somijā.

Šīs valsts valdība arī informēja, ka papildu aizsardzība vairs netiks piešķirta patvēruma meklētājiem no Afganistānas dienvidiem un austrumiem. 

Somijas premjerministrs Juha Sipila atzīst, ka šādā veidā tiks mazināta Somijas pievilcība patvēruma meklētāju vidū.

Saskaņā ar pēdējiem datiem Somijā ieradušies aptuveni 32 000 patvēruma meklētāji. Vēl pagājušajā gadā patvēruma meklētāju skaits, kas ieradās šajā valstī bija krietni mazāks- šeit ieradās vien 3600 cilvēki.

Valdība tāpat pastāstījusi, ka tiks pāatrināts process, kādā patvēruma meklētāji tiks nogādāti atpakaļ mītnes zemēs. Tiek lēsts, ka uzturēšanās atļaujas netiks piešķirtas aptuveni trešdaļai patvēruma meklētājiem. 

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais