Vašingtonu paralizējis sniegputenis

© Scanpix/AFP

Piektdienas rītā sācies sniegputenis ASV Vašingtonas federālajā apgabalā paralizējis autotransporta un gaisa transporta kustību,ziņo Associated Press.

Kā ziņo sinoptiķi, sniegputenis turpināsies līdz sestdienas vakaram. Nokrišņu daudzums sasniedz 70 cm, kas ir absolūtais rekords šī apgabala vēsturē.

Sinoptiķi prognozē laika apstākļu pasliktināšanos, pieaugot vēja brāzmām.

Varas iestādes aicinājušas iedzīvotājus nepamest mājas. Lidostas reģionā ir slēgtas, vilcienu kustība pārtraukta, bet kustība pa auto ceļiem apgrūtināta lielā sniega daudzuma dēļ. Līdz ar sniegputeņa sākšanos iedzīvotāji izpirkuši sniega lāpstas un krietni patukšojuši pārtikas veikalu krājumus.

Sniega vētra, jau prasījusi vismaz divu cilvēku dzīvības. Saņemtas ziņas, ka traucēta elektropiegāde gandrīz 28 000 objektu.

Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) Vašingtonas-Baltimoras apkārtnē, izsludinājis sniega vētras trauksmi.

Sniegputenis, jau iesaukts "Snowpocalypse", tas skāris teritoriju no Indiānas līdz Pensilvānijai, kā arī daļu Ņujorkas pavalsts un Ziemeļkarolīnu. Vairāki štati - Virdžīnija, Merilenda un Delavēra - izsludinājuši ārkārtas stāvokli, bet Nacionālā gvarde atrodas paaugstinātas gatavības stāvoklī.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais