Grupa U2 velta dziesmu Parīzes teroraktos cietušajiem

© Scanpix

Īru rokgrupa U2 svētdienas koncertā Parīzē pieminēja novembra teroraktos bojāgājušos, kā arī prezentēja jaunu dziesmu, kuru velta upuriem un cietušajiem, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

"Lai dzīvo Francija,  [...] Šovakar mēs visi esam parīzieši. [...] Ja jūs mīlat brīvību, tad Parīze ir jūsu pilsēta. Mums ir daži vārdi par zaudējumu, ko izjūtat šonakt. Domāju, ka sēras ir kā rēta, kas nekad nesadzīst," viņš sacīja.

Koncerta beigās uz liela ekrāna tika parādīti bojāgājušo vārdi.

Kā jau zināms, 14.un 15.novembrī Parīzē bija plānoti grupas koncerti, taču pēc terorakta tos nācies atcelt. Naktī no 13. uz 14.novembri Parīzē "Islāma valsts" teroristu sarīkotajos uzbrukumos gāja bojā 130 cilvēki, no tiem 89 mira koncertzālē "Bataclan", kurā uzstājās amerikāņu rokgrupas "Eagles of Death Metal".

Uz skatuves U2 pievienojās amerikāņu dziedātāja Petija Smita, koncerta beigās kopīgi izpildot dziesmu "People Have the Power". Šovakar Parīzē notiks otrais U2 koncerts.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais